Disney Dining Plan

Wanneer je een Vacation Package boekt bij Disneyland Resort kun je ervoor kiezen om het Disney Dining Plan bij te boeken – dit is niet verplicht. Een Vacation Package bestaat uit verblijf (Disney hotel of Good Neighbor Hotel), entree, vervoer en/of Disney Dining Plan en deze boek je bij Disney zelf via de officiële website. Het Disney Dining Plan biedt gasten een makkelijke manier om vooraf hun eten als het ware af te kopen. Met het Disney Dining Plan betaal je je eten door middel van vouchers, die je krijgt bij het inchecken in je hotel.

In tegenstelling tot het Disney Dining Plan van Walt Disney World, bevat het Disney Dining Plan van Disneyland Resort 1 hoeveelheid: 2 Table Service Credits en 1 Snackpoint per persoon per nacht. Je kunt er eventueel nog voor kiezen om Character Dinings erbij te nemen, wat de prijs van het Dining Plan duurder maakt maar je daarmee wel ook toegang geeft tot de restaurants waarbij je kunt eten met characters.

Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden van het Disney Dining Plan in Disneyland Resort:

Disneyland Resort Dining Plan

Het maximale aantal dagen om het Disney Dining Plan bij je arrangement te boeken is 5.

Prijzen hierboven zijn op basis van een verblijf met 2 personen in september 2013. Deze prijzen kunnen veranderen en geven slechts een indicatie, er kunnen dan ook geen rechten aan worden ontleend.

Extra informatie over de Dining Plans:

 • Dining Plans zijn boekbaar voor je hele gezelschap (dus niet voor 1 persoon wel en voor 1 persoon niet). Het is echter pas vanaf 3 jaar oud inclusief.
 • De punten waar je recht op hebt zijn per nacht dat je verblijft op het resort. Het gaat in op de dag dat je incheckt en het is geldig tot op de laatste dag van je verblijf tot middernacht.
 • In Amerika bestaat niet zoiets als BTW. Daarom betaal je fooi bij een Table Service maaltijd en je mag kiezen of dit 18% of 20% zal zijn. Normaal is 18%, tenzij je het bijvoorbeeld uitmuntend vond en dan doe je 20%. Vaak is de fooi het salaris van je ober. Je krijgt na een Table Service maaltijd altijd de bon waarvoor je moet tekenen en ook moet aangeven hoeveel fooi je wilt geven (18% of 20%). De bedragen staan erbij. Ookal koop je dus een Dining Plan, de kosten van fooien hou je toch (tenzij je nooit Table Service doet).
 • Het puntentotaal dat je nog over hebt na een maaltijd staat op je bonnetje. Deze krijg je altijd, bij elke eetgelegenheid.
 • Je mag de punten besteden zoals jij wilt. Als je alles op dag 1 zou opmaken, is dat geen probleem.


Wat is “Table Service”?
Table Service wil zeggen dat je service aan tafel krijgt. Er is dus een ober gekoppeld aan jouw tafel. Vaak is dit a-la-carte, maar het kan ook buffetvorm zijn. Je moet dit dus zien als uit eten gaan zoals je dat hier thuis ook zou doen. Wanneer je in een restaurant eet met Table Service is het de bedoeling dat je fooi geeft. In Amerika is er namelijk geen BTW, dus je moet het zien alsof de fooi de BTW is. Overigens is dit vaak ook meteen het salaris van de ober. De regel is 18% fooi en als je heel tevreden bent kun je kiezen voor 20%. In Disneyland Resort zijn ook een aantal zogeheten Signature Restaurants. Hier betaal je 2 Table Service Credits per persoon in plaats van 1, omdat dit de meest luxe en dure restaurants zijn van het resort.


Wat zijn “Snackpoints”?

Van Snackpoints kun je allerlei tussendoortjes halen. Denk aan flesjes drinken, ijsjes, popcorn, warme dranken, zakjes chips, etc. Over het algemeen geldt de regel ‘alles wat onder de $4 is. Meestal zijn artikelen die te betalen zijn met Snackpoints verkrijgbaar bij kraampjes. Je hoeft voor snacks géén fooi te betalen.


Restaurants reserveren
Om een restaurant in Disneyland Resort te reserveren, kun je gebruik maken van 2 opties:

 • “Call Disney Dining at (714) 781-DINE (3463)
 • Email reservation request to dine@disneyland.com

Het reserveren van restaurants kan maximaal 60 dagen van tevoren, met of zonder Disney Dining Plan. Reserveren wordt aangeraden, om teleurstelling ter plekke te voorkomen.


Tips

Hieronder een kort overzicht van de restaurants die ik in het bijzonder aanraad.

 • Plaza Inn (in Disneyland Park) – Buffet, 1 Table Service Credit p.p. Characters aanwezig (Minnie Mouse en vrienden). Bijzonder: het enige character restaurant in Disneyland Park.
 • Blue Bayou (in Disneyland Park) – Table Service, 1 Table Service Credit p.p. Bijzonder: deze attractie is heel populair en bevindt zich in de attractie Pirates of the Carribean (de bootjes varen langs in het restaurant).
 • Ariel’s Grotto (in Disney California Adventure Park) – Table Service, 1 Table Service Credit p.p. Characters aanwezig (prinsessen). Bijzonder: het enige character restaurant in Disney California Adventure Park.
 • House of Blues Restaurant (in Downtown Disney District) – Table Service, 1 Table Service Credit p.p. Bijzonder: live blues band aanwezig.
 • Steakhouse 55 (in Disneyland Hotel) – Table Service, 2 Table Service Credits p.p. (Signature Restaurant).
 • Storytellers Cafe (in Disney’s Grand Californian Hotel & Spa) – Buffet (ontbijt), 1 Table Service Credits p.p. of Table Service (diner), 2 Table Service Credits p.p. (Signature Restaurant).


Voor details over het Dining Plan, de restaurants en de reserveringen van restaurants kun je terecht op de site van Disneyland Resort.


Bronnen: Disneyland Resort

Afbeeldingen ©: Disneyland Resort

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s