Boeken

Er zijn 2 officiële websites van Walt Disney World waarop je je vakantie kunt boeken:

De eerste website is die van Amerika en rekent dus in Dollars. De tweede website is die van United Kingdom en rekent dan ook in Ponden.

Het is slim om je vakantie op beide websites te berekenen. Het is handig om daarbij vooraf een idee te hebben van wat je wilt. Vergeet overigens niet om te rekenen naar Euro’s. Hoe eerder je boekt, hoe groter meestal het voordeel bij Disney. Er zijn namelijk niet echt ‘last-minutes’ of iets dergelijks en daarbij is vroeg boeken ook het beste als je restaurants wilt reserveren, aangezien dat 180 dagen van tevoren kan en je als je laat boekt dus minder kans hebt dat de restaurants van je keuze nog vrij zijn (en zo geldt dat natuurlijk ook voor andere opties die je eventueel erbij wilt reserveren). Boeken kan al vanaf meer dan een jaar van tevoren.

Stel jezelf de volgende vragen:

 • Hoelang ga je?
 • In welke periode ga je?
 • Met hoeveel personen ga je?
 • Wat wil je qua hotel (zie Hotels)?
 • Wat wil je qua eten (zie Disney Dining Plan)?
 • Hoeveel dagen ga je in de attractieparken besteden?
 • Wil je ook de waterparken bezoeken?


Hotels

Bekijk de aanbiedingen goed op beide websites om te zien wat het voordeligst is. Daarnaast is het natuurlijk van belang om je eigen voorkeur aan te houden. Voor meer informatie over de hotels kijk je hier.

Entreekaartjes
De entreekaartjes boek je mee met je Vacation Package, welke bestaat uit je verblijf, entree en eventueel je vlucht en/of je eten. DIt doe je door het boekingsproces op één van de twee websites te doorlopen.

Via de Amerika website zijn de volgende kaartjes beschikbaar:

 • Standaardkaartjes (1 park per dag, geen waterparken)
 • Kaartjes met Hopper-optie (meerdere parken per dag, geen waterparken)
 • Kaartjes met Water Park Fun & More-optie (1 park per dag, inclusief waterparken)
 • Kaartjes met Hopper-optie en Water Park Fun & More-optie (meerdere parken per dag, inclusief waterparken)

Je kunt slechts één soort kaartje bestellen per verblijf, dus niet bijvoorbeeld voor een paar dagen standaardkaartjes en voor een paar dagen kaartjes met Hopper-optie.

Via de United Kingdom website zijn de volgende kaartjes beschikbaar:

 • Disney’s 21 Day Ultimate Ticket
 • Disney’s 14 Day Ultimate Ticket
 • Disney’s 7 Day Premium Ticket

De Ultimate kaartjes zijn inclusief Hopper-optie en waterparken, de Premium kaartjes zijn inclusief Hopper-optie en maximaal 7 keer toegang tot een van de waterparken.

Disney Dining Plan
Tijdens het doorlopen van het boekingsproces word je de mogelijheid geboden om één van de Dining Plans bij te boeken. Soms zijn deze zelfs al inclusief door een aanbieding. Het is echter niet verplicht om een Dining Plan te nemen. Voor gedetailleerde informatie over de Dining Plans kijk je hier.

Vlucht
Je kunt je vlucht ook meteen erbij boeken, maar deze vertrekken vanaf geen enkele luchthavens in Nederland, België of Duitsland. De dichtstbijzijnde is Londen, waarbij je dus zelf nog moet zorgen om (op tijd) daar te komen. Het is ook mogelijk om geen vlucht erbij te nemen (wat wij in mei 2012 ook niet hadden). Je kunt dan zelf een vlucht boeken via een willekeurige site. Walt Disney World ligt vlakbij het vliegveld Orlando International.

Disney’s Magical Express
Disney voorziet voor haar gasten een pendelservice van het vliegveld naar het resort. Deze service wordt de Disney’s Magical Express genoemd. Het is een buslijn die je ophaalt vanaf het vliegveld en je daar op je laatste dag ook weer naartoe brengt. Dit is gratis als je een Vacation Package hebt geboekt (met of zonder Dining Plan en of vlucht erbij). Als je geen vlucht hebt geboekt bij je Vacation Package, is het van belang dat je bijvoorbeeld telefonisch doorgeeft welk vluchtnummer je hebt. Je kunt dit namelijk niet bij je boeking doen als je niet direct een vlucht erbij boekt. Je belt dan dus even naar ofwel de Amerikaanse telefoondienst of die van de UK (afhankelijk van waar je je boeking hebt voldaan). Disney zorgt dan dat de Disney’s Magical Express aan je Vacation Package wordt toegevoegd voor zowel de heen- als de terugreis. Bij aankomst op het vliegveld Orlando International meld je je bij de speciale Disney’s Magical Express balie en word je naar de bus begeleid. Op de dag van vertrek word je bij je hotel weer opgehaald.

Aanbiedingen
Kijk op beide websites bij de speciale aanbiedingen. Vaak zie je deze automatisch als je gaat zoeken naar een vakantie via het boekingsprogramma op de site. Je kunt deze boekingsprogramma’s overigens rustig volledig doorlopen tot het invullen van je gegevens, zodat je de prijzen kunt vergelijken.

Regelmatig zijn er acties voor een gratis Disney Dining Plan. Zo kan het zijn dat je bij een Moderate Resort het Quick Service Dining Plan cadeau krijgt en bij een Deluxe Villa/Deluxe Resort het Disney Dining Plan (‘standaard’ Dining Plan). Mocht jij dus het Disney Dining Plan willen of zelfs het Deluxe Dining Plan, dan kan het zomaar zijn dat het goedkoper is om een Deluxe Villa/Deluxe Resort te boeken met de actie (eventueel met bijbetaling voor de upgrade naar een hoger Dining Plan) in plaats van een Value Resort zonder actie of een Moderate Resort met een actie met een lager Dining Plan! Zo was het bij onze vakantie in mei 2012 goedkoper om een Deluxe Villa te boeken met het Deluxe Dining Plan (waarbij we alleen bij hoefden te betalen voor de upgrade naar het Deluxe Dining Plan, aangezien we het Disney Dining Plan cadeau kregen) in plaats van het boeken van een Value Resort en het compleet bijbetalen van het Deluxe Dining Plan, terwijl dit hotel eigenlijk vele malen goedkoper is. Vergelijk dit dan ook goed.

Er zijn ook regelmatig acties voor de entree, namelijk dat je bijvoorbeeld een Ultimate Ticket voor 14 dagen voor de prijs van 7 dagen krijgt. Hier kun je ook veel voordeel uithalen.

Plannen
Zogauw je hebt geboekt kun je aan de slag met het plannen van de invulling van je dagen. Kijk voor meer informatie daarover hier.


Bronnen: Walt Disney World

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s