Openbaar vervoer

Het is in Walt Disney World heel makkelijk om van resort (hotel) naar een andere bestemming te reizen. Er zijn 3 soorten vervoersmiddelen waar je als gast gratis gebruik van mag maken: de bus, de boot en de monorail. Al deze vervoersmiddelen naar een bepaald park starten 1 uur vóór de opening van dat park en gaan ook door tot 1 uur ná sluiting. Vervoer per bus vanaf Downtown Disney terug is actief tot 02.00 PM.
Uiteraard is het soms mogelijk om je route naar een bestemming lopend af te leggen, als je heel dichtbij zit met je hotel bijvoorbeeld. Echter zijn de afstanden op het resort dermate groot dat een wandelroute vaak niet haalbaar is.

Reken op een tijd van 1,5 uur om van plek A naar plek B te komen! Bijvoorbeeld van Disney’s Old Key West naar Magic Kingdom: 1,5 uur is inclusief lopen, wachten op het vervoersmiddel, eventueel overstappen, door de controle, etc. Walt Disney World is erg groot (vergelijkbaar met de stad Utrecht) en het is handig dat je je de grootte vooraf realiseerd, zodat je niet voor onverwachte wachttijden komt te staan tijdens je verblijf. Het hangt natuurlijk wel af van de drukte en je moet een beetje geluk hebben met hoe lang je moet wachten op het vervoersmiddel, want dan zou het ook een stuk sneller kunnen uitvallen.


Bus

Elk resort heeft meerdere eigen bushaltes, waardoor er altijd wel een vlakbij jouw kamer is. Er stoppen vrijwel altijd directe bussen naar Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Hollywood Studios, Disney’s Animal Kingdom, Disney’s Blizzard Beach, Disney’s Typhoon Lagoon en Downtown Disney.
De bussen komen om het kwartier ongeveer, maar het is natuurlijk ook een kwestie van geluk hebben. Bij elke bushalte staat vrijwel altijd een Castmember die de bustijden en -ritten in de gaten houdt. Wanneer je dus vanaf resort A naar resort B wilt, moet je dus eerst vanaf resort A naar een bestemming (bijvoorbeeld Magic Kingdom) om vervolgens daar over te stappen naar vervoer richting resort B. Er gaan namelijk geen directe bussen van resort A naar resort B, maar wel vanaf elk park (dus Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Hollywood Studios, Disney’s Animal Kingdom, Disney’s Blizzard Beach, Disney’s Typhoon Lagoon en Downtown Disney). Dit lijkt heel ingewikkeld, maar door de goede aanwijzingen van Castmembers en de duidelijke aanduidingen is dit heel makkelijk. Het systeem is zo opgezet dat het heel logisch is.


Boot

Magic Kingdom is bereikbaar per boot vanaf de volgende hotels:
– Disney’s Grand Floridian Resort & Spa
– Disney’s Polynesian Resort
– Disney’s Fort Wilderness Resort and Campground
– Disney’s Wilderness Lodge

Epcot en Disney’s Hollywood Studios zijn bereikbaar per boot vanaf de volgende hotels:
– Disney’s Boardwalk Inn and Villas Resort
– Disney’s Beach Club Resort
– Disney’s Yacht Club Resort
– Walt Disney World Swan Hotel
– Walt Disney World Dolphin Hotel

Downtown Disney is bereikbaar per boot vanaf de volgende hotels:
– Disney’s Port Orleans Resort – French Quarter
– Disney’s Port Orleans Resort – Riverside
– Disney’s Old Key West Resort
– Disney’s Saratoga Springs Resort


Monorail

In Walt Disney World is ook een monorail aanwezig als openbaar vervoer over het resort. Er zijn 3 monorail-lijnen, welke allemaal vertrekken vanaf het Transportation & Ticket Center. Lijn 1 gaat hiervandaan naar Magic Kingdom, lijn 2 gaat hiervandaan naar Epcot. Lijn 3 legt de volgende route af:
1. Magic Kingdom theme park
2. Disney’s Contemporary Resort
3. Disney’s Grand Floridian Resort & Spa
4. Disney’s Polynesian Resort
5. Transportation and Ticket Center

Uiteraard kun je op elke halte opstappen en kun je zowel heen als terug met alledrie de lijnen.

Bronnen: Walt Disney World

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s