Plannen

Wanneer je naar Walt Disney World gaat is het ontzettend belangrijk om je vakantie goed te plannen van tevoren. Het resort is namelijk ongeveer net zo groot als de stad Utrecht, wat betekent dat je niet zomaar van A naar B gaat om bijvoorbeeld een hapje te gaan eten (zoals je dat in bijvoorbeeld Disneyland Parijs wel kunt doen). Daarbij is het mogelijk om vooraf uit te zoeken welk park op welke dag naar verwachting het rustigst zal zijn.

Hoeveel dagen per park?
Ik raad je aan om sowieso 1 dag per park aan te houden. Tijdens ons verblijf hebben wij Magic Kingdom en Epcot 2 dagen gedaan, Disney’s Animal Kingdom 1,5 en Disney’s Hollywood Studios 1. Ook hebben wij ongeveer een middag per waterpark gedaan. Dit was voor ons goed te doen en we hebben alles gedaan wat we wilden. Er is echter geen standaard voor het aantal dagen dat je nodig hebt per park. Het is slim om vooraf te bekijken welke attracties, shows en eventueel characters je wilt bezoeken per park, en vanuit daar te kijken naar hoeveel dagen je daadwerkelijk hebt tijdens je vakantie en dan een verdeling te maken.

Welk park op welke dag?
Er zijn een aantal websites die zich geprofessionaliseerd heben in het onderzoeken van de verwachte drukte in de parken van Walt Disney World:

  • EasyWDW – Deze site heeft het karakter van een blog, waarbij de eigenaar steeds de verwachte drukte per maand plaatst. Op de site vind je tot ca. 6 maanden vooruit tabellen met de druktes, wat handig is aangezien je ook restaurants kunt reserveren vanaf exact een half jaar (180 dagen) van tevoren.
  • Touringsplans – Dit is de website die hoort bij het succesvolle boek The Unofficial Guide to Walt Disney World, welke jaarlijks geüpdate wordt uitgebracht. In dit boek staan heel veel tips en wetenswaardigheden, en als je het boek bezit kun je met korting lid worden van de site. Ook zonder het boek kun je lid worden voor ca. $12 voor 1 jaar. Op de site staan zogeheten ‘Crowd Calenders’ en ook ‘Touringplans’ om het maximale uit je bezoek aan de parken te halen.

Door de druktekalenders op deze websites te gebruiken krijg je een goed beeld van wanneer je het beste welk park kunt bezoeken. Het zal misschien niet altijd mogelijk zijn om op een bepaalde dag het rustigste park volgens de kalenders te bezoeken, aangezien het dan naar gelang het advies zo zou zijn dat je bijvoorbeeld 3 keer achter elkaar in hetzelfde park bent. De beste manier is om te vergelijken per park welke dag van jouw verblijf het voordeligst is (wat dus kan betekenen dat het wel voor dat park de meest gunstige dag is tijdens jouw verblijf, maar niet specifiek het rustigste park van die dag!).

Voor de waterparken geldt een soort standaardregel: tussen 13.00 en 17.00 uur is het het drukst. Verder is het slim de waterparken de plannen op een dag waarop bijvoorbeeld alle andere parken als zeer druk worden aangegeven, zodat je daar zo min mogelijk hinder aan ondervindt. Als je een hele dag naar een waterpark gaat, doe je er goed aan om te starten met de meest populaire glijbanen en dergelijke, zodat je tijdens de piektijden rustig aan kunt doen.

Waar ga je eten?
Zogauw je voor ogen hebt welk park je op welke dag gaat doen, kun je bekijken welke restaurants je gaat bezoeken. Op de site van Walt Disney World is van elk restaurant het menu te vinden (zie hier). Uiteraard is de keuze voor een bepaald restaurant geheel persoonlijk. Reserveren wordt in elk geval aangeraden, met of zonder Disney Dining Plan! Voor meer informatie over het Disney Dining Plan en het reserveren van en tips over restaurants kun je hier terecht. Het is in ieder geval handig om te proberen om je eetplannen ietwat aan te passen aan de hand van het park waar je die dag bent. Ook al wil je niet in een bepaald park eten, dan is het toch de moeite waard om te bekijken of een van de restaurant waar je van plan bent om te gaan eten wat dichterbij het specifieke park ligt, om zo de reistijd tot een minimum te beperken. Het is aangeraden om rekening te houden met een vervoerstijd van ca. 1,5 uur van A naar B. Om meer te lezen over het vervoer binnen Walt Disney World kijk je hier. Mocht het niet goed uitkomen om je park en eetlocatie met elkaar te laten matchen, houdt dan in elk geval rekening met voldoende reistijd.

En verder…
Het plannen van een vakantie naar Walt Disney World kan een heel gepuzzel zijn. Zorg dat je er tijd voor neemt en de diverse sites die je kunnen helpen in de gaten houdt. Wanneer je hebt bedacht om in een bepaald restaurant te gaan eten, is het handig om te kijken op welke dag dit het beste uit zou komen naar gelang je planning van de dagen van je verblijf. Houdt altijd rekening met de reisafstanden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.


Bronnen: Walt Disney World

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s