Tips

Extra Magic Hours
Zoals ook in Disneyland Parijs biedt Walt Disney World in de attractieparken Extra Magic Hours aan. Dit zijn elke dag één of twee parken en de Extra Magic Hours zijn ofwel vóór officiële openingstijd of erna. De Extra Magic Hours vóór openingstijd zijn 1 of 2 uur en de Extra Magic Hours na sluitingstijd zijn 2 uur. Op de dag dat een bepaald park Extra Magic Hours heeft is deze vaak drukker (!) dan normaal. Dit met name als het gaat om Extra Magic Hours vóór opening. Wanneer een park Extra Magic Hours heeft na sluiting is het vaak tijdens die daadwerkelijke uren wel rustiger, aangezien het toch vaak om vrij late tijden gaat.
De Extra Magic Hours zijn alleen te gebruiken als gast met een Vacation Package of als je een jaarkaart hebt.

Disney Photopass
De Disney Photopass is een manier om door professionele fotografen foto’s van je te laten maken in Walt Disney World. In alle attractieparken staan deze fotografen, voornamelijk op de populaire locaties om foto’s te nemen (en dan staan er ook vaak meerdere, om zo ook vanuit diverse hoeken foto’s te kunnen krijgen). Bij je eerste bezoek aan een van de attractieparken kun je de eerste Photopass fotograaf aanspreken en zeggen dat je nog geen ‘pasje’ hebt. Hij zal je dan een nieuw pasje geven en daar meteen de eerste foto’s op zetten die hij dan van je maakt. In het vervolg kun je alle Photopass fotografen alle foto’s op dát pasje laten zetten. Je geeft het pasje simpelweg aan de betreffende fotograaf en dan zal hij één of meerdere foto’s van je nemen. De fotografen staan soms ook bijvoorbeeld bij characters (soms ook bij characters in restaurants). Vraag dan even of je de foto’s op je Photopass kan laten zetten, of dat dit extra kost. Dit verschilt namelijk per locatie.

Als je thuis komt kun je de foto’s terug kijken op de site: http://www.disneyphotopass.com/. Het nummer wat op je pasje staat kun je daar invoeren en zo kun je alle foto’s die zijn gemaakt terug kijken. Je moet hiervoor een account aanmaken op de site. Let er wel op dat de foto’s 30 dagen vanaf thuiskomst digitaal beschikbaar blijven. Je kunt de foto’s via de site bestellen in allerlei vormen. Zo kun je kiezen voor digitale download of alle foto’s op cd laten zetten, of ze bijvoorbeeld op een t-shirt, mok of muismat laten drukken. Je kunt één of een paar foto’s aanschaffen, of allemaal met voordeel. Dat is geheel aan jou. Daarbij kun je de foto’s ook bewerken via de site met allerlei leuke kaders en figuurtjes. Ook deze foto’s kun je natuurlijk bestellen.

Soms zijn er leuke aanbiedingen voor de Disney Photopass, die je vooraf kunt activeren (maximaal 1 jaar van tevoren).  Je kunt dit checken op de site: http://www.disneyphotopass.com/specialoffers/. Het is slim om de aanbieding te nemen voor de Photopass cd, die regelmatig op de site staat. Je krijgt dan namelijk alle foto’s die je hebt laten maken in Walt Disney World op een cd (waar later alleen nog verzendkosten bij komen) of je kun ze digitaal downloaden met deze actie. Je bespaart circa 50% op de prijs als je dit vooraf doet! Om deze actie aan te schaffen moet je een account aanmaken op de site van Disney Photopass. In jouw account zal dan een ‘tegoed’ ontstaan voor de Photopass cd. Zogauw je terug bent van je vakantie vul je het nummer van je Photopass pasje in (wat er overigens meerdere kunnen/mogen zijn, mocht het je niet gelukt zijn om alles op 1 pasje te laten zetten). Daarna kun je je product -de Photopass cd- definitief aanschaffen met al jouw foto’s (dan wel in cd-vorm, dan wel in download-vorm). Mocht je de foto’s die in je account staan ook bewerken met de kaders en dergelijke die beschikbaar zijn op de site, dan krijg je deze ook bij de Photopass cd (ongeacht hoeveel duplicaten van foto’s met bijvoorbeeld verschillende kaders je hebt gemaakt)!

Een andere tip is het maken van een album via de Photopass website. Op de site heb je namelijk natuurlijk toegang tot al je Photopass foto’s én je kunt ook eigen foto’s van je vakantie uploaden. Daarmee kun je het album dan maken. Het systeem van het album maken werkt vergelijkbaar met sites zoals Albelli of Hema, alleen dan zijn er allerlei prachtige Disney designs beschikbaar! Het is wel wat prijzig, maar wij vonden dit zeer zeker de moeite waard. Let overigens op de levertijd vanuit Amerika, die kan namelijk nogal lang zijn.

Key to the World
Bij het inchecken in Walt Disney World ontvang je een zogeheten Key to the World. Dit is een pasje met daarop jouw naam en verblijfsgegevens. Elke deelnemer van jouw reisgezelschap ontvangt er een. Aan dit pasje word je kamer gekoppeld, zodat het ook meteen je sleutel is. Daarbij wordt de entree zoals jij die gereserveerd hebt (bijvoorbeeld 7 Day Ultimate Hopper) er ook aan gekoppeld. Het pasje is dus daarmee ook meteen je entreekaart. Mocht je een Dining Plan hebben bijgeboekt, dan wordt ook deze erop geregistreerd en betaal je je punten door middel van het pasje. Er is verder nog een mogelijkheid om je creditcard te laten koppelen aan de kaart. Op deze manier kun je alles betalen met je pasje en krijg je bij het uitchecken en gedetailleerde specificatie met alle gemaakte kosten. Je kunt dan dus zorgeloos aankopen doen en bijvoorbeeld ook fooien in de restaurants betalen, zonder steeds je echte creditcard te moeten gebruiken (wat in Amerika werkt zoals binnen in Nederland). Dit is echter niet verplicht, maar het bespaart je wel steeds transactiekosten omdat het dan in één keer wordt doorgevoerd bij het uitchecken in plaats van bij elke aankoop.

Speciale evenementen en tours
In Walt Disney World zijn er jaarlijks een aantal speciale evenementen, zoals het Epcot International Flower & Garden Festival of het kerstseizoen in heel Walt Disney World. Verder zijn er het hele jaar door bijzondere tours te volgen binnen het resort, zoals zwemmen met dolfijnen of het nemen van een kijkje achter de schermen. Deze tours zijn niet inclusief en boek je apart via de site. Een overzicht van alle speciale evenementen en tours vind je op de site van Walt Disney World.

The Unofficial Guide to Walt Disney World
Een must-have voor alle (toekomstige) Walt Disney World bezoekers is het boek The Unofficial Guide to Walt Disney World. Deze is via bijvoorbeeld Bol.com verkrijgbaar. Het boek wordt jaarlijks geüpdate, maar vaak zijn de aanpassingen slechts minimaal. Het boek staat boordevol weetjes, tips, touringsplans en hulpmiddelen. Er is ook een site van de makers van het boek: http://www.touringsplans.com/. Op deze site kun je terecht voor informatie over Walt Disney World en over Disneyland Resort (in Californië). Volledige toegang tot de site is betaald, maar zeker de moeite waard en je krijgt korting als je het boek hebt. Voor meer informatie over het plannen van je vakantie (met behulp van deze en meer sites) kijk je hier.

Bronnen: Walt Disney World

Advertenties

14 thoughts on “Tips

 1. Hoi Joyce,

  Als je een photopass neemt zitten daar dan ook de foto’s bij met de disneyfiguren of komt dit er nog apart bij? Als je de CD neemt of kiest voor downloaden kan je de fot;s dan zelf nog wel ergens laten printen?

  • Hoi Monique,

   Je kunt de foto’s met Disney figuren ook op de Photopass laten zetten, tenzij er géén Photopass-fotograaf bij staat of je de foto’s erbij moet kopen (bijv. in sommige restaurants is dat). Vaak is het wel zo dat als je foto’s erbij koopt, je ze dan wel op je Photopass mag laten zetten. Dit is bij elke gelegenheid anders. Maar ga er vanuit dat je bijna overal de foto’s op de pass kunt laten zetten!

   Als je kiest voor downloaden staan de foto’s gewoon op je computer zoals elke foto, dus dan kun je ze gebruiken voor wat jij wil.

   Groetjes,
   Joyce

   • Hoi Joyce,

    bedankt voor je reactie. Komt het vaak voor of je weet dat het geen photpass fotograaf staat bij de meet and great met disney figuren?en zitten de foto’s van ontbijt met Winnie the pooh and friends er ook bij of moet je deze weer apart kopen. Zie het namelijk nergens bij de geselecteerde locaties staan…..

    Twijfel namelijk of het wel of niet z’n photo pass moet aanschaffen…

    • Hallo Monique,

     In restaurants waar characters ‘los lopen’ lopen geen Photopass-fotografen mee. Dat zou geen doen zijn.
     In The Crystal Palace kun je alleen zelf foto’s maken en niet laten maken/kopen. In bijvoorbeeld Akershus en Cinderella’s Royal Table wordt voordat je het restaurant in gaat een foto gemaakt en die krijg je gedrukt mee, dat zit erbij in. Bij Tusker House en 1900 Park Fare wordt dat ook gedaan maar zit het niet bij de prijs in. Koop je de foto’s, dan kun je ze vaak ook op je Photopass laten zetten.

     Bij vaste meet & greet locaties van characters staan de fotografen sowieso. Als een character onaangekondigd ‘los loopt’ is dat vaak niet, maar dit hebben wij niet of nauwelijks meegemaakt!

     Wij vonden het elke cent waard. Overal waar je komt staan de fotografen en je krijgt zo veel kiekjes waar je met je hele reisgezelschap op kunt staan.

     Succes!

     Groetjes,
     Joyce

      • Die $119 een actieprijs voor de Photopass via de officiële Photopass-website. Vooraf kopen is dus voordeliger ten opzichte van achteraf. In het park krijg je bij de eerste Photopass-fotograaf die je bezoekt een pasje met een uniek nummer. Je kunt dat pasje dan steeds laten scannen en foto’s erop laten zetten, maar meerdere pasjes kan ook. Eenmaal thuis log je namelijk in op je Photopass-account en voegt daar je pasnummers toe. Zo kun je het recht op de foto’s dus vooraf (= goedkoper) of achteraf aanschaffen, aangezien de aankoop wordt gekoppeld aan je account en niet je daadwerkelijke pasje. Koop je het vooraf al, dan heb je dus als het ware het recht op de foto’s van de pasnummers die jij (later) toevoegt.

       Groetjes,
       Joyce

       • bedankt Joyce! sorry voor als ik veel vragen stel maar het is voor ons de 1e keer world disney.

        Dus de $119 actieprijs is niet hetzelfde als memory maker voor $ 149 is een ander soort “pas”? of werkt het wel hetzelfde?

        Groetjes Monique

 2. Dat van de ZIP bestanden is echt handig! Dat zou ik dan eerder doen. Ik zie het alleen niet zo vlug op de site staan, maar dat lijkt mij ook handiger. Dat klinkt wel gaaf, zo’n boek! :-)

  Bedankt voor je tips! :-)

  • Ik denk dat het niet op de site staat omdat het product gewoon ‘Photopass cd’ heet. Maar als je je product uiteindelijk aanschaft (want ookal koop je het vooraf, en betaal je ook, je ‘bestelt’ het pas echt op het moment dat je natuurlijk terug bent van je vakantie en de foto’s in je account hebt staan) kun je kiezen voor de optie hard copy of download. ;)

   Graag gedaan hoor, en je weet me te vinden als je meer wilt weten. :)

   Groetjes,
   Joyce

   • Oke, ik snap ik het! Ja, doen ze zeker expres zo vaag haha ;-)
    Maar dat is wel relaxed zeg! In verhouding veel goedkoper dan losse foto’s en je kan maar aan laten klikken door de fotograaf.

    Maar achteraf kan je ook de cd/downloads toch bestellen met de Photopass?

    Super tip, dank je wel :-D

    Groetjes,
    Kim

    • De Photopass cd is inderdaad vooraf te koop, wat vaak goedkoper is natuurlijk, maar het kan ook gewoon achteraf. Je laat je foto’s maken bij de Disney Photopass fotografen, die heel herkenbaar zijn en overal zo’n beetje staan. Je krijgt bij de eerste een pasje, welke je bij alle volgende fotografen kan laten scannen zodat ook hun foto’s op datzelfde pasje komen te staan. Dit hoeft niet, je mag ook meerdere pasjes doen natuurlijk, maar praktisch gezien is 1 pas met 1 nummer het makkelijkst. Bij thuiskomst vul je het nummer (eventueel meerdere) in op de site van Photopass, en voila, daar zijn je foto’s in jouw account (die je dus wel per se móet aanmaken, maar wat ook op het moment kan dat je de foto’s wilt zien aan de hand van je pasnummer, mocht je de Photopass cd niet vooraf al willen aanschaffen). Je kunt dan beslissen wat je ermee doet, en de Photopass cd is dan dus een optie om te kopen. Op de Photopass cd komen alle foto’s in jouw account, en ook eventueel de bewerkte foto’s (je kunt er leuke kaders omheen zetten etc.).

     Groetjes,
     Joyce

 3. Wat een handige tips!
  Vooral de Photopass klinkt goed. Je kan dan de foto’s toch gewoon van de CD afhalen? Want dan kan je ze met iedereen delen ;-)
  Het is vele malen goedkoper dat dat je steeds bij Disney zelf foto’s laat afdrukken denk ik.

  • Klopt, als je de Photopass cd neemt zijn alle foto’s voor jou. Mocht je de Photopass cd niet vooraf kunnen/willen aanschaffen, dan kan het ook altijd nog achteraf. In de parken laat je namelijk gewoon foto’s van jezelf maken en dit kan iedere keer op hetzelfde Photopass pasje. Je krijgt namelijk bij de eerste fotograaf zo’n pasje en daar kun je bij de volgende fotograven steeds je foto’s ‘op laten scannen’ zodat alles op hetzelfde nummer komt te staan (maar meerdere mag natuurlijk ook, alle nummers die je namelijk op de Photopass site registreert komen in je account terecht). Je kunt via het nummer van het pasje altijd je foto’s terugvinden op de Photopass site en dan besluiten wat je ermee doet – een Photopass cd, andere producten of natuurlijk niets. Ik heb destijds geen hard copy cd gekozen, omdat er dan nog verzendkosten bij komen, wat best duur is (ik geloof tegen de $30). Je kunt ook digitaal de bestanden downloaden – zoals ik heb gedaan – en dan bespaar je die verzendkosten en dan heb je ze meteen (in ZIP-bestandjes) op je pc! :)

   Je zou, als je niet de Photopass cd optie aanschaft, ook een aantal foto’s los kunnen kopen via de site. Maar dat is inderdaad duurder, want ik geloof dat je dan zo’n $10-$15 per foto download betaald! Je zou het even precies kunnen nakijken op de site van Disney Photopass. Er zijn ook nog andere leuke dingen te bestellen, bijv. een mok, muismat, shirt, etc. met één of meerdere foto’s! Wij hebben toen ook ons fotoalbum via de site gemaakt. Het werkt net als bijv. Albelli of Hema, alleen dan is alles in Disney stijl. :D Het is wel duur, want wij waren in totaal zo’n €150 euro kwijt destijds geloof ik (incl. verzending) en het duurde ook een behoorlijke tijd voordat het album binnen was, maar dat vonden we het meer dan waard!

   Groetjes,
   Joyce

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s